Sådan får du det bedste resultat når du selv farver håret

farvet hår

For nogle kan det være en smule dyrt at gå til en frisør for at få farvet hår, og derfor vælger mange at gøre det helt selv derhjemme. Dog kan dette gå meget galt, og folk står ofte tilbage med ødelagt og skadet hår. For nogle kan det ødelagte hår let fikses, mens det hos andre er en længere proces. Ønsker du at få gode og længerevarende resultater, når du selv farver hår derhjemme, så læs med herunder hvor du får en guide til hvordan.

Vælg den korrekte hårfarve

Når du skal farve dit hår derhjemme, er det først og fremmest vigtigt, at du kender din hudtone og hårtone. Dette er vigtigt, da disse ting er med til at afgøre, hvilken hårfarve du skal have. Vælger du ikke den korrekte hårfarve til dit hår, vil du ikke blot blive ked af resultatet, men du vil garanteret også opleve, at dit hår bliver irriteret og forsøger at afvise hårfarven. Der findes et hav af forskellig hårfarve på markedet med forskellige funktioner – noget er eksempelvis til tørt og skadet hår, mens andet er til fedtet og langt hår. Undersøg din hårtype og vælg den korrekte hårfarve!

Vask dit hår grundigt

En anden ting, der er rigtig vigtig, når du skal forsøge dig med at farve hår selv, er at du vasker og tørrer dit hår grundigt både før og efter farvningen. For at beskytte de naturlige olier i håret og i din hovedbund, skal du senest vaske håret dagen før hårfavningen.

Det er altid vigtigt, at du læser brugsanvisningen, der ligger i pakken, grundigt inden påbegyndelse af hårfarvning. På brugsanvisningen står der en masse brugbar information – blandt andet information om, hvor lang tid hårfarven skal sidde i, og hvordan den skal skylles ud.

Når du har vasket dit hår grundigt, er det tid til at tørre det. Dette kan gøres effektivt og funktionelt med en god hårtørrer. En hårtørrer er med til at tørre håret, samtidig med, at den beskytter håret og de naturlige olier heri. Ejer du ikke en god og effektiv hårtørrer, kan du finde en her haartoerrer.dk

Brug de korrekte produkter og materialer

Sidst, men bestemt ikke mindst, er det enormt vigtigt at du laver baggrundsresearch, inden du farver dit hår. Der kan som tidligere nævnt gå meget galt, og du kan stå tilbage med et ærgerligt og skuffende resultat, hvis du ikke tager dine forholdsregler og kender til processen.

Det er rigtig vigtigt, at du bruger de korrekte produkter og materialer. Det kunne for eksempel være at bruge engangshandsker, hårmasker eller noget helt tredje. Her er det især engangshandskerne, du skal være opmærksom på! Disse er meget vigtige, hvis du ønsker at undgå farvede og skadede hænder. Engangshandsker til hårfarvning skal være uden farvestoffer og andre stoffer, der er skadelige for håret, og de skal helst være godkendte til hårfarvning.

Nu er du klar til at begive dig ud i hårfarvning derhjemme – held og lykke med projektet!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*