Modeindustrien bruger hamp

Nævner man hamp vil man meget ofte få folk til at tænke på den type, som man kan ryge. For folk de forbinder meget ofte cannabis med hamp og derfor tænker de, at hvis du begynder at snakke om dette så er det fordi, at du er interesseret i de rekreative fordele, som findes med hamp.

Der kan dog være mange andre grunde til at være optaget af hamp da det kan bruges til mange forskellige ting. Det behøver ikke kun at være rekreativ brug da man også kan bruge det inden for mode og inden for medicinsk cannabis.

Hamp er hot, det er der vist ingen som er i tvivl om og dette er især sket i forbindelse med, at flere og flere er begyndt at tænke på de gode ting, der er at sige om hamp i forbindelse med forskellige olier og piller og andre ting, som kan have en gavnlig medicinsk virkning.

Det er dog ikke kun i forbindelse med de sundhedsfremmende virkninger, at hamp kan være godt. For i mange årtier har hamp faktisk også været brugt til at lave tøj af. I 70’erne var det meget udbredt at anvende hamp til at lave tøj og allerede dengang havde man øjne for de klare fordele der er ved hamp når man tænker på miljøet.

Grunden til, at netop hamp er så godt at bruge når man tænker på miljøet det er, at hamp vokser meget hurtigt og ikke kræver så meget energi som mange andre former for planter. Netop derfor er der mange, som mener, at hamp kan siges at være bæredygtigt og netop hamp er da også noget, som i højere og højere grad bliver set til catwalks til modeuger.

Hamp er bæredygtigt

Efterhånden er det blevet mere og mere tydeligt, at vi har brug for at redde vores planet hvis vi vil have, at den skal holde i mange år endnu. Derfor er der forskellige ting man kan gøre og er begyndt at gøre og en af dem er at bruge bæredygtige materialer, som ikke sætter et stort pres på verden og kloden. Et af de bæredygtige materialer man er begyndt at bruge for at tænke mere på miljøet det er hamp og det er ikke en ny tanke.

For selvom man har kendt til hamp til at lave tøj med i mange år er det som om, at det har haft en pause, hvor det ikke har været så populært. Efterhånden er der dog flere af de store modehuse, som har fået øjnene op for, at folk ønsker bæredygtige materialer og bæredygtigt tøj og derfor har man brug for et materiale som hamp, som ikke skader miljøet lige så meget som andre materialer gør. Læs mere om trenden mod bæredygtigt tøj i hamp på Politiken.

Medicinsk og moderigtigt hamp

I disse dage er der flere og flere lande, som legaliserer hamp og anerkender, at det har nogle medicinske fordele, som nogle personer kan have gavn af. Der er dog fortsat ikke helt lige så stort et fokus på de store fordele der er ved hamp når det kommer til mode og til at lave tøj. De næste år vil man dog uden tvivl se flere og flere, som vælger at bruge hamp til at lave tøj af.

Når man tidligere lavet tøj af hamp så var det altid den samme farve man brugte, som var lidt brunlig, men i dag er det dog anderledes. For i dag kan man på en god og miljørigtig måde farve hamp således, at det får nogle moderigtige farver og det behøver ikke altid at have den samme farve, hvilket gør, at de store modehuse sagtens kan bruge dette materiale til mange forskellige kollektioner.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*