Guide til de flotte Birkenstock sandaler

fine nye sko

Engang var Birkenstock kendt for at lave såkaldte sundhedssandaler, der ikke havde været på mode siden 70’erne. Men som så ofte før skiftede moden, og modeller og mærker fra et andet årti var pludselig på mode igen, og som resultat er Birkenstock nu favoritsandalen hos rigtig mange kvinder og mænd.

Hvordan bruger folk Birkenstock sandalerne?

Brugen af sandalen varierer fra afslappet brug om sommeren, som erstatning for ubehagelige sandaler, til brug som indendørs hjemmesko med sokker hele året. I nogle tilfælde har Birkenstock endda erstattet Crocs som en behagelig arbejdssko hos sundhedspersonale og da skoen er moderigtig, bliver den også ivrig brugt af butikspersonale rundt omkring. I de sidste par år er mænd også kommet med på bølgen, da der er mere stil over et par gode sandaler end et par kedelige og almindelige klipklappere.

Hvilken Birkenstock sandal skal man vælge?

Der er mange modeller og farver at vælge imellem, og det kan være svært at tage en beslutning, da man ofte forelsker sig i mere end ét par af sandalerne. Og når man først ejer et par og ved hvor gode sandalerne er at gå i, så er det nemt at overtale sig selv til at købe mere et par mere. Sandalerne kommer i en model, der ligesom en badesandal, er hurtige at smutte i, og i en rigtig sandal, der lukker fast om foden. At vælge den rigtige model, kommer helt an på hvad sandalen skal bruges til. Er det til ture til stranden og som nemme hjemmesko, er det modeller som Arizona, Gizeh og Madrid, der er gode til de formål. Skal man i stedet gå længere ture eller bruge sandalerne på arbejde, er det måske bedre med fastsiddende modeller som Kairo eller Rio.

Farver, materialer og størrelser

De helt klassiske Birkenstock sandaler er sorte, men mere trendy farver som brun, beige, grøn, blå og hvid er også meget populære. Til de mere eventyrlystne kommer sandalerne også i glimmer, metalliske farver og skrigende farver som for eksempel pink. Faktisk kan man få så mange varianter af Birkenstock at valget bliver rigtig svært. Nye modeller kommer til hvert år, hvor der for nylig også er kommet varianter med nitter og i krokodilleinspireret materiale. Er man dog mere til det klassiske, står valget nærmere mellem lak, læder og ruskind.

Inspiration til outfits med Birkenstock sandaler

På trods af at sandalerne kan give en afslappende følelse til ethvert outfit, kan de også sagtens blødgøre forskellige looks og være med til at gøre dem mere cool. Moden har i flere år været flink til at tillade behageligt tøj, det vil sige behagelige sko som sneakers og Birkenstock, samt løse bukser og store sweatre. En løs sommerkjole kan gøres mere boheme og cool, ved at sætte kjolen sammen med en taske, et par velvalgte Birkenstock sandaler og måske en stråhat. En anden mulighed er løse jeans og en pæn sommertop, der også bliver gjort mere cool af et par Birkenstock på fødderne. Hos mændene passer Birkenstock godt til en løs og afslappet hvid skjorte og shorts, og så er Birkenstock sandaler mere stilfulde på ferien end et par billige klipklapper.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*