Alt du skal vide om hårtransplantationer

Læge står med tjekliste

Når hårgrænsen begynder at svinde ind, kan det tære hårdt på en. Mange, særligt mænd, kan få store mindreværdskomplekser. Det er tit noget, man taler ned, når man snakker om det, fordi det er stort tabu at lære at leve med alle de ting, som alderdommen påfører os.

Det er ærgerligt, at der ikke bliver talt om de ting, som vi alle går og bekymrer os om ved at blive gamle. Vi kommer alle sammen til at blive det en dag, og derfor er det vigtigt, at vi begynder at tale om de ting, som gør det sværere at blive det. Det kunne eksempelvis være, at du vil gøre noget ved dit hårtab med en hårtransplantation.

Bryd med tabuet for din egen skyld

Når det kommer til hårtransplantationer, er der meget, der ikke bliver talt om. Der er en massiv mur af tabu rundt om teknologien, og derfor er det vigtigt, at man har et godt sted at finde informationer om det. Her kan du læse om nogle af de vigtigste teknologier, når det kommer til hårtransplantationer. Det er nemlig vigtigt at tage stilling til, om man vil acceptere, at man bliver gammel, eller om man vil gøre noget ved det. Alt for mange går og skammer sig over tegn på alderdom, og det gør bestemt ikke godt for nogen.

Derfor er det enormt vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan du kan bremse eller helt stoppe nogle af symptomerne. På den måde kan du tage aktivt stilling til, hvad det er, du vil.

FUE, FUT eller DHI?

Der findes forskellige metoder til at transplantere hår, men hvad der passer bedst til dig, kommer meget an på, hvad der passer til din hårtype. Grundlæggende handler hårtransplantation om at flytte hår fra nakken til panden. På den måde rykker man ligesom bare noget hår fra et sted til et andet. Håret i nakken gror ud igen med tiden, mens det transplanterede hår bliver ved med at sidde i panden.

På den måde kan du rykke din hårgrænse lidt længere ned i panden. Med FUT-teknikken transplanteres striber af hår fra nakken til panden. Det er en simpel metode, men den kan også give bagslag, fordi den kan give ar i hovedbunden.

Vælger du FUE, derimod, flytter du enkelte hår et af gangen. Denne behandling tager længere tid, men den giver også et mere naturligt resultat.

DHI er fremtiden

Udover det er der en sidste metode, DHI. DHI udføres med en pen, som kan gøre processen kortere. Det kan den, fordi den kan lave et hulrum i hovedbunden, som ellers var et trin i sig selv i processen. Hulrummet skal bruges til at sætte de transplanterede hårsække ned i, og derfor er det et meget større arbejde, hvis man ikke har pennen.

Det er altså en del hurtigere med denne pen. Desværre har behandlingen den ulempe, at den kræver, at man får barberet alt håret af, inden behandlingen. Det er der mange, der ikke bryder sig om, men man skal huske på, at det vokser ud igen, smukkere end nogensinde før.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*